Hameentaidetoimikunta.fi ei enää löydy täältä. Vierailethan sen sijaan sivulla taike.fi/fi/etusivu.

Luovaa taidetta käsittelevä verkkosivusto

Tervetuloa blogiimme, joka perehdyttää sinut luovaan taiteeseen, jossa käytetään sellaisia ideoita ja materiaaleja, jotka eivät ehkä tulisi ihan ensimmäisenä mieleen ja jotka ainakin ravistelevat perinteistä askartelua ja askartelumateriaaleja. Tämä blogi onkin oikea luovan ihmisen ja luovasta taiteesta pitävän alan harrastajan aarreaitta!

Kenelle luovan taiteen blogimme on suunnattu?

Katri Parikka kuvaa taidetta läsnäoloksi, ja läsnä olevaa taidetta tehtäessä onkin tärkeää suosia askartelumateriaaleja, jotka kunnioittavat ja säästävät luonnonvaroja. Yksi blogimme peruspilareista onkin luovan taiteen luominen yllättävistäkin kierrätysmateriaaleista, ja blogimme soveltuukin erityisen hyvin sellaiselle askartelijalle ja taiteilijalle, joka uskaltaa rohkeasti kokeilla melko yllättäviä materiaaleja ja työtapoja. Oletko esimerkiksi kokeillut lampunvarjostimien rakentelua säilyketölkkien metallisista klipseistä tai kahvipussien kierrättämistä upeiksi taideteoksiksi?

Lue lisää kierrätystaiteesta kulttuurista Suomessa täältä

Luovan taiteen blogimme tavoite

Blogimme ensisijainen tavoite on inspiroida lukijoitamme luovaan hulluuteen ja taiteeseen, joka ei välttämättä noudata taiteen perinteisiä työtapoja, mutta joka pyrkii luomaan esimerkiksi roskista jotain ihan uutta ja käyttökelpoista – jopa upeaa ja ennennäkemätöntä. Pyrimme nostamaan luovan hulluuden ja luovan taiteen sen ansaitsemaan arvoon ja lisäämään lukijoidemme tietoisuutta erilaisista tavoista tehdä taidetta. Myös luovasta taiteesta nauttiminen on yksi tämän elämän iloista, jonka haluamme blogimme kautta nostaa siihen keskiöön, johon se mielestämme ansaitsee kuulua.

Mitä toivomme luovan taiteen blogimme lukijoilta?

Toivomme kaikkien lukijoidemme ottavan aktiivisesti ja rohkeasti osaa aiheesta käytävään keskusteluun! Toivomme kuitenkin, että blogissa käytävä keskustelu pysyisi asiallisena. Meillä jokaisella on oma makumme taiteen suhteen eikä ole mielekästä lähteä kyseenalaistamaan jonkun toisen taidemakua tai tapaa tehdä taidetta. Mielestämme huomattavasti hedelmällisempi lähtökohta on pyrkiä oppimaan toinen toisiltamme hyvässä hengessä!